Skip to content

Innovatie transformatie project bij Facilicom

KlantFacilicom Services Group

DienstenInnovatie Transformatie

Datum2008-2009

In opdracht van de marketing director, samen met de organisatie gezocht naar de meest succesvolle manieren om talent aan te trekken in de toekomst.

Omschrijving

Aangezien de zoektocht naar talent aan het toenemen is en alleen nog maar zwaarder zal worden, werd door de marketing directeur van Facilicom Services Group gevraagd een project te starten om oplossingen te vinden voor deze uitdaging.

Gedurende een project van een jaar heeft een projectgroep intensief met elkaar samen gewerkt. Deze groep bestond uit een diversiteit van medewerkers uit de verschillende ondernemingen binnen de groep en met vertegenwoordiging uit operationeel, tactisch en strategisch niveau. 

Iedere twee weken vonden workshops plaats om de impact van de markt op de organisatie door te nemen en samen met de medewerkers te zoeken naar de juiste oplossingen om het talent aan de organisatie te kunnen binden. 

In samenwerking met de groep zijn nieuwe initiatieven voorgedragen aan het bestuur van de organisatie.

Resultaten:

Een veranderproces is in werking getreden vanaf de start van het project. Alle teamleden zijn in contact gekomen met nieuwe methodologieën en kijken naar de organisatie vanuit een designers perspectief.

Tot op de dag van vandaag worden deze methodieken nog toegepast door de medewerkers binnen de organisatie. Ook zijn enkele van de aanbevelingen ondertussen doorgevoerd binnen de organisatie.

Onze ervaring

Soortgelijke projecten