Skip to content
Innovate 
Grow 
Transform 
Design 
collectively

Sommige organisaties houden zich bezig met interne politiek.
Succesvolle organisaties creëren ruimte zodat de beste ideeën tot betekenisvolle resultaten gebracht worden.

Collective Creation® levert impactvolle diensten die de innovatie transformatie van uw organisatie ondersteund.

Benieuwd hoe? Neem contact op!

WE LEVEN IN EEN TIJD VAN continue verandering

De tijd voor vernieuwde bedrijfslogica is... NU!

‘ We leven in een tijd waar we een verschil zien in de klassieke macht-structuren.  Bedrijven en grote organisaties hebben veel moeite om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, terwijl individuen zich in rap tempo ontwikkelen met behulp van het internet en moderne technologie. Het is voor organisaties lastig om de bekende manier van werken, die minder efficiënt is dan voorheen, aan te passen aan de nieuwe vereisten van die snel veranderende omgeving.

Wat we nodig hebben is een nieuwe manier van bedrijfsvoering, waar intrapreneurship ECHT ruimte krijgt, waar creativiteit gefaciliteerd wordt, innovatie tussen verschillende partijen gestimuleerd wordt en nieuw talent de ruimte krijgt om zichzelf op passende wijze te ontwikkelen. Dit is de enige manier waarmee je in deze tijd je concurrentie voor kunt blijven en betekenisvolle oplossingen kunt aanbieden aan de consument.

Dit is niet iets wat het management in zijn eentje kan beslissen of uitvoeren, hiervoor is een aanpak nodig in samenwerking met alle betrokken stakeholders. Een collectieve aanpak, een:  

‘ collective process of creation.’ 

Wij helpen organisaties...

Verbinden

Ontwerpen van nieuwe manieren om te verbinden, zowel binnen de organisatie als binnen het eco-systeem waar jouw organisatie een onderdeel van uitmaakt.

Ervaring:
Verbeterde keten-innovatie
Opzet van innovatie eco-systeem
Innovatieve samenwerkingen

Orchestreren

Opzetten van strategische support activiteiten die het senior management ondersteunen in het uitvoeren van innovatie transformatie programma's.

Ervaring:
Innovatie transformatie programma's
implementeren van innovatie processen
Impact transformatie inzichtelijk maken

Leveren

Innoveren van bestaande bedrijfslogica, wat aansluit op de belevingswereld van mensen in en rondom de organisatie en zo betere samenwerking stimuleert.

Ervaring:
implementeren van innovatie tooling
innovatie in HR, IT, FM dienstverlening
Innovatie coaching & mentoring

Inspiratievolle introductie?

Neem contact op en bespreek wat jij kunt doen!

Inspirerende feiten

Een kijkje in de feiten..

Uit recent onderzoek, onder CEO’s, blijkt dat 81% van de ondervraagden de startup-ethos een steeds belangrijkere norm vind om een innovatie cultuur te stimuleren binnen organisaties. 

Toen men de ondervraagden vroeg wat de belangrijkste onderwerpen waren om op te focussen voor de komende jaren, antwoorden ze:

Talent
0%
Samenwerking
0%
Betekenisvolle innovatie
0%
noun_executive_323396

Optimistische CEO's

68% van de CEO's zijn optimistisch over de opkomende 4e industriele revolutie

noun_Head_26261052

Gebrek aan expertise

57% van CEO's geeft aan dat het ontbreken van talent en vaardigheden ze weerhoud om te innoveren.

noun_currency_2021919

Financieel voordeel

77% van CEO's geeft aan een duidelijke stijging in financieel resultaat te zien door het samenwerken op innovatie topics.

idea

3000+ ideen

gemiddeld zijn er meer dan 3000 ideeen nodig om een nieuw product succesvol op de markt te brengen.

Inspirationele doelen

Status van de 'audacious goals' te bereiken voor 2025!

inspiration
2
van 1.000.000 mensen bewust gemaakt van de noodzaak om te innoveren
together
11
van 4 projecten opgeleverd via de Collective Creation foundation.
bars
10
van geschatte 250.000 nieuwe verbindingen gemaakt tussen onbekenden binnen en buiten organisaties,

resultaten

Voorbeelden van recente projecten

Aanbevelingen

Anderen over onze diensten..

"Marcel heeft mij geholpen de idealab aanpak te implementeren. Niet alleen heeft hij ons laten werken met het innovatie systeem, hij heeft mij geholpen met het uitwerken van het plan, het realiseren van de goedkeuring van het project, het vormgeven van de uitrol richting de teams, hulp bij technische vraagstukken en de nazorg van het project. Ik waardeer de manier waarop hij de ondersteuning bood. Hij is meedenkend, innovatief, creatief, pragmatisch en kwam altijd zijn afspraken na. Hij is mede verantwoordelijk voor het succesvol uitrollen van de Idealab werkmethode binnen de afdeling Consumer Operations."
Richie de Vorst
Klantcontact manager, Energie Direct
“ Marcel is an incredible strategic leader. As part of the IFMA Emerging Leaders Committee, he has taken on the task of leading the entire group through a strategic planning exercise. He has worked relentlessly to keep a close connection with the rest of the team to ensure everyone's participation.

Marcel will be an asset to any organization that is looking to shift the current paradigm and view the world through a lens that uncovers possibility.“
Paul Ratkovic
Director Facilities Flex, JLL United States
"Als je ooit de kans krijgt om met Marcel te werken, dan adviseer ik je deze met beide handen aan te grijpen. Ik heb veel met hem gewerkt en ben onder de indruk van zijn skills om de meest geweldige concepten uit te denken, maar ze vooral ook tot realisatie te brengen.

Marcel is een van de weinige mensen die ik ken die een hele hoge kwaliteit nastreeft in het werk dat hij doet maar tegelijkertijd wel met zo veel mogelijk plezier als dat er maar mogelijk is."
Els Verbrugge
Co-Founder en CEO Pax Exchange
Marcel heeft de unieke kwaliteit om een probleem snel te kunnen analyseren en dan direct ook een hoop mogelijke oplossingen aan te dragen. Die legt hij dan terug bij het team om te bespreken hoe het het best aangepakt zou kunnen worden. Goed voorbeeld hiervan was het ontwerpen en rap realiseren van een innovatie stimulerende werkomgeving. Deze award winnende omgeving heeft er voor gezorgd dat de innovaties die ontwikkeld werden sneller bij de rest van de organisaties omarmt werden. Een ander goed voorbeeld is hoe hij interne en externe ideeën heeft weten te managen via zijn idealab aanpak.
Christiaan van Nispen
Founder Fesla Charge & CCO/Eagle at Birds.ai

partners

Organisaties waar we mee werken

CCpartner-04
CCpartner-08
Afbeelding Raalte logo website
logo-background-wit-Essent
CCpartner-09